Patiënteninformatie

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over afspraken, behandelingen, tarieven en privacybeleid. Voor alle overige vragen kunt u gerust contact met mij opnemen.

Afspraken

Bij Chiro Moment neem ik de tijd om u en uw klachten te leren kennen.

Het eerste consult duurt 60 minuten en een vervolgconsult duurt 20 minuten.

Neem een handdoek mee om op de behandeltafel te leggen om hygiënische redenen en draag comfortabele kleding.

Neem voor het eerste bezoek ook een legitimatiebewijs mee.

Tarieven en Verzekering

 • Eerste consult inclusief behandeling € 85
 • Vervolgconsult € 60
 • Vervolgconsult kinderen <12 € 40
 • Niet nagekomen consult € 30

Betaling vindt plaats na elk consult per afspraak met zorgverzekeraars. U krijgt een nota (papier of e-mail) die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Chiropractische behandelingen worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende pakket onder alternatieve geneeswijzen. Op de website www.chiropractievergoeding.nl vindt u een volledig overzicht.

Huisbezoeken en online consulten

Heeft u een behandeling nodig, maar kunt u niet naar de praktijk komen, dan zijn huisbezoeken mogelijk in Amsterdam en Amstelveen. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.

Online consulten zijn alleen beschikbaar voor bestaande patiënten wanneer u niet naar de praktijk kunt komen (bijvoorbeeld op vakantie of ziek).

Chiropraktische behandelingen

Het plopgeluid of “cavitatie” wordt gecreëerd door drukverandering in de gewrichtsruimte en daaropvolgende drukontlasting. Het is hetzelfde concept als het plopgeluid van het openen van een jampot. Het is een vaak voorkomende bijwerking van de chiropractische correctie en het is geen indicatie van effectiviteit of succes. Ik controleer altijd de gewrichtsbewegingen voor en na de behandeling voor verbetering van de mobiliteit.

Over het algemeen is de behandeling zelf niet pijnlijk of zwaar, maar de veranderingen worden in gang gezet. In de 1 á 2 dagen daarna kunt u spierpijn of vermoeidheid ervaren. Dit is een natuurlijke reactie, net zoals na het sporten.

Om de effecten van deze reacties te verminderen en om de genezing verder te helpen, raad ik altijd aan om rust te pakken en rustig te bewegen na een chiropractische behandeling.

Rust geeft u lichaam de kans om de veranderingen die plaatsvinden te verwerken. U moet voelen om te genezen. Zorg dat u niet zwaar tilt, intensieve sport of inspannende huishoudelijke taken (bijv. stofzuigen en dweilen) verricht, binnen 24 tot 48 uur na de behandeling.

Bewegingen zijn nodig om extra stijfheid in de spieren en gewrichten te voorkomen en zullen het herstel bevorderen. Direct na de behandeling is het goed om een ​​korte wandeling of fietstocht te maken, en voor de dagen erna zal ik eenvoudige mobiliteitsoefeningen voorschrijven die specifiek zijn voor uw omstandigheden.

Annulering

Indien u verhinderd bent, gelieve de afspraak 24 uur van te voren af ​​te zeggen of te verplaatsen, zodat ik iemand anders kan helpen.

Soms gebeuren er onverwachte dingen en ik zal proberen u zo goed mogelijk tegemoet te komen. Als het echter consequent gebeurt, kan er naar goeddunken van de behandelaar een vergoeding van € 30 in rekening worden gebracht.

 

Informatie en privacy

De volgende gegevens worden digitaal opgeslagen in het beveiligde patiëntensysteem Crossuite.

 • voornaam en achternaam
 • geslacht
 • geboortedatum
 • adres
 • telefoonnummer
 • e-mailadres
 • burgerservicenummer (BSN)
 • medische informatie en dossier

Het verzamelen en gebruiken van persoons- en medische gegevens door Chiro Moment zijn uitsluitend ten behoeve van de zorgverlening en in overeenstemming met de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

https://www.chiromoment.nl/privacyverklaring/